Cel mai potrivit toner de cartuse HP - partea 2 - Eficienta Transferului

Camerele de toner rezidual ale cartuselor noi sunt foarte mici si este nevoie de tonere cu eficienta de transfer foarte buna pentru a nu le supraumple. Supraumplerea camerei de toner rezidual a cartusului duce la scurgeri de toner in echipament si la deteriorari majore.
Tonerele se mai diferentiaza si prin capacitatea triboelectrica : adica proprietatea de a se incarca cu sarcina electrostatica. Cu cat o particula de toner este mai sferica, va acumula mai multa sarcina electrica si va fi mai eficienta in migrarea ei din rezervor, pe rola de developare, pe cilindru si la final pe hartie.
Tonerele refill compatibile pentru cartuse se mai diferentiaza intre ele si prin gradul de distributie al marimii particulelor de toner. Cu cat dimensiunile particulelor unui toner sunt mai uniforme, tonerul este mai bun calitativ. Cand toate particulele din compozitia tonerului refill sunt de aceeasi marime si sferice ca forma, tonerul are eficienta de transfer maxima. (este cazul tonerelor chimice). Un toner cu dimensiuni ale particulelor foarte variate va avea o eficienta de transfer mica (consum specific mare) si se va comporta diferit la inceputul ciclului de printare. Numarul de pagini printate cu un cartus, cu o anumita cantitate de toner este determinat de eficienta de transfer si de capacitatea triboelectrica.
Alte informatii si noutati puteti citi aici.