Reconditionarea drum unit-ului din imprimante

Anumite imprimante laser folosesc pe langa cartuse si un "drum unit", care seamana tot cu un cartus de imprimanta, dar este rapunzator cu transferul tonerului din cartus pe foaia de hartie. Practic, drum unit-ul este echipat cu un cilindru fotosensibil, care atrage tonerul din cartus pe principii electrostatice si apoi il depune selectiv pe coala de hartie. La imprimantele care folosesc drum unit, cartusele sunt niste simple rezervoare de toner si sunt mai ieftine decat cele care au drum unit-ul incorporat. Aceste cartuse se pot inlocui de mai multe ori, pastrand drum unit-ul in imprimanta. Durata de viata a unui drum unit poate fi cuprinsa intre 10.000 si 100.000 de pagini. In general, drum unit-urile sunt dotate cu contoare electronice, care le blocheaza dupa un anumit numar de pagini, pentru asigurarea calitatii tiparirii.

Deoarece un drum unit original costa mult (poate ajunge si la 50% din pretul imprimantei), este de dorit sa-l reconditionam in cazurile in care se poate acest lucru. Prin reconditionare se intelege resetarea contorului electronic sau inlocuirea cu totul, curatarea sau inlocuirea cilindrului fotosensibil, eliminarea tonerului rezidual, verificarea functionarii cu cartuse.

Mentionam ca tehnologia cu drum unit, care foloseste cartuse ieftine pe post de rezervor de toner este folosita cu predilectie de Lexmark, Xerox, Minolta, Epson si Samsung, in timp ce HP si Canon folosesc mai mult cartuse care au incorporate drum unit-uri, dar care sunt mai scumpe.
Alte informatii si noutati puteti citi aici.