Ce sa folosim, cartuse originale sau compatibile in imprimanta noastra ?

Piata consumabilelor din Romania a fost inundata in ultima vreme de cartusele asa zis "compatibile" pentru imprimanta, care se pot folosi in special in imprimante inkjet, dar si in unele imprimante laser. Aceste cartuse provin din doua surse :
1. Copierea cartuselor originale in fabrici din Asia, dar fara respectarea standardelor de calitate la care sunt produse cele originale.
2. Reconditionarea cartuselor originale prin inlocuirea buretilor, chipurilor, cernelii sau tonerului. Problema in acest caz este ca doar putine firme fac acest lucru in conditii de calitate, iar pretul cartuselor remanufacturate de aceste firme se apropie de pretul unui cartus original.
Pe piata romaneasca, acolo unde pretul este criteriul aproape unic de evaluare, ajung cartuse compatibile de calitate proasta si foarte proasta, care contin cerneala sau toner de duzina, sau au defecte de fabricatie. In service la noi ajung foarte multe imprimante defecte din cauza cartuselor compatibile folosite.
In concluzie va recomandam folosirea in imprimanta numai de cartuse originale HP, Canon, Epson, Samsung, Xerox, etc., sau pentru economie, reincarcarea cartuselor originale.
Alte informatii si noutati puteti citi aici.