Cutia cartuselor originale si compatibile de imprimanta

Cartusele originale de imprimante sunt produse exclusiv de producatorul marcii de imprimanta. Cu alte cuvinte, Canon nu va produce pentru HP cartuse, sau invers. Pe cutie sunt trecute informatii importante despre cartus, dupa cum veti citi mai jos.
Cartusele compatibile de imprimante sunt cu pana la 60% mai ieftine decat cartusele originale. Exista nenumarate firme care produc si comercializeaza cartuse compatibile Brother, Canon, Epson, HP, Lexmark, Samsung, Xerox. Nu toate produc cartuse compatibile de calitate.

Cutia este un bun indicator de verificat daca cartusul este original sau daca cartusul compatibil este de calitate. Ea trebuie sa fie de buna calitate si cu cat mai multe informatii tiparite despre cartus, astfel:

- codul cartusului: de multe ori oamenii nu verifica decat codul scurt al cartusului si se pot insela in privinta compatibilitatii cartusului cu imprimanta. Trebuie verificat codul lung al cartusului. Este bine sa luati cu dvs. cartusul gol pentru comparatie.
In cazul cartuselor care se pot reincarca, exista niste coduri care specifica in unele cazuri acest lucru. Spre exemplu, Lexmark adauga litera "A" la sfarsitul codului, la cartusele care se pot reincarca. Cartusele cu A sunt putin mai scumpe, dar nu sunt blocate software la reincarcare.
- numele producatorului si sigla brandului sub care este produs cartusul.
- imprimantele la care se foloseste.
- capacitatea masurata in ml sau numar de pagini.
- data expirarii, in cazul cartuselor de imprimante inkjet este importanta deoarece cartusul se poate usca in timp.

Alte informatii si noutati puteti citi aici.