Cartuse de imprimante de care trebuie sa va feriti! | 01-10-2012

Din cauza crizei economice, tot mai multi oameni au inceput sa foloseasca pentru imprimantele lor, cartuse neoriginale, de calitate indoielnica. Pe piata romaneasca au inceput sa fie introduse cartuse pentru imprimante HP, Canon si Lexmark, care au fost produse de fabrici din Asia, fara respectarea unor de standarde minime de ..continuare..

Despre chip-urile electronice cu care sunt dotate cartusele de imprimanta | 24-09-2012

O mare parte din cartusele de imprimante moderne sunt dotate cu chip-uri electronice, care comunica cu imprimanta. Aceste chip-uri pot bloca procesul de tiparire, daca semnalizeaza eroare de cartus, sau cartus gol. Producatorii de cartuse de imprimanta folosesc chipuri electronice pentru a impiedica reincarcarea cartuselor, de..continuare..

Asistenta la instalarea cartuselor reincarcate in imprimanta dvs. | 19-09-2012

Instalarea cartuselor reincarcate, originale sau compatibile, in imprimante poate fi facuta de utilizator, cu conditia sa fi citit cu atentie instructiunile din ghidul de utilizare al imprimantei.
Cartusele de imprimante laser sunt, in unele cazuri, ceva mai greu de instalat. Daca veti urma pasii de instalare, cartusul ..continuare..

Lexmark va inceta productia de imprimante inkjet | 29-08-2012

Datorita scaderii cererii de imprimante inkjet si cresterii cererii de imprimante laser, Lexmark a anuntat ca va inceta productia de imprimante inkjet si se va concentra pe imprimante si multifunctionale laser, cu cartuse de toner. Motivul scaderii cererii de imprimante inkjet este restrangerea pietei de consum europene si scade..continuare..

Reconditionarea drum unit-ului din imprimante | 20-08-2012

Anumite imprimante laser folosesc pe langa cartuse si un "drum unit", care seamana tot cu un cartus de imprimanta, dar este rapunzator cu transferul tonerului din cartus pe foaia de hartie. Practic, drum unit-ul este echipat cu un cilindru fotosensibil, care atrage tonerul din cartus pe principii electrostatice si apoi il depun..continuare..

De ce curge cerneala din cartuse? | 11-08-2012

Un lucru foarte neplacut: cerneala din cartuse a curs in imprimanta. Acest lucru conduce uneori la defectarea imprimantei, deorece cerneala din cartuse este conductoare electrica si poate produce scurtcircuite. De ce a curs cartusul?
In primul rand trebuie spus ca cerneala nu curge din cartusele originale sau din cele ca..continuare..

Prima imprimanta cu cartuse laser | 07-08-2012

Sunteti curiosi sa stiti cine a inventat imprimanta cu cartuse laser?
Gary Starkweather, cercetator la firma Xerox a inventat imprimanta laser in 1971. El a adaptat practic tehnologia de la copiatoarele Xerox la necesitatile de tiparire in retea.
Prima imprimanta laser era monocroma, mare si greoaie, iar cartus..continuare..

Contracte combinate de livrare cartuse, servicii de incarcare cartuse si service de imprimante | 09-07-2012

Pentru clientii persoane juridice oferim contracte combinate de livrare cartuse, consumabile, servicii de incarcare cartuse si service de imprimante.
Astfel, prin incheierea unui contract combinat, clientul va beneficia de tarife reduse cu 50% la serviciile de mentenanta, reparatii si service ale imprimantelor sale.
..continuare..

Cutia cartuselor originale si compatibile de imprimanta | 25-06-2012

Cartusele originale de imprimante sunt produse exclusiv de producatorul marcii de imprimanta. Cu alte cuvinte, Canon nu va produce pentru HP cartuse, sau invers. Pe cutie sunt trecute informatii importante despre cartus, dupa cum veti citi mai jos.
Cartusele compatibile de imprimante sunt cu pana la 60% mai ieftine decat ..continuare..

Reciclare si remanufacturare de cartuse de imprimanta | 24-05-2012

Cartusele de imprimante inkjet si laser devin deseuri periculoase pentru mediu, dupa ce au fost utilizate. De aceea este bine si legal sa le reciclam.
Exista doua tipuri de reciclare de cartuse de imprimante:
- reciclarea prin reincarcare sau remanufacturare, practicata si de noi, care este cea mai utilizata, mai ..continuare..

Ce este tonerul rezidual din cartusele laser | 16-05-2012

Cartusele de imprimante laser au un rezervor de toner principal si unul de toner rezidual, unde se acumuleaza o cantitate de toner in surplus, curatat de o lamela de pe cilindrul drum al cartusului. Desi cantitatea de toner rezidual care rezulta in procesul de tiparire a unei pagini este foarte mica, la unele cartuse rezervorul..continuare..

Noile tipuri de tonere chimice pentru cartuse laser color | 07-05-2012

Timp de multiu ani, producatorii de cartuse de imprimante laser au folosit tipul standard de toner, obtinut pe baza de petrol si colorant. Se obtinea o granularitate mica, de aproximativ 7 microni prin concasarea repetata a tonerului. Aceasta granularitate oferea o calitate satisfacatoare a printarii.
Recent s-a inventat..continuare..

Curatarea printhead-urilor la imprimantele inkjet cu cartuse separate | 26-04-2012

Unele imprimantele inkjet au cartuse separate de capul de printare, numit printhead. Printhead-ul trebuie periodic curatat de cerneala acumulata in exces, care se intareste in timp.
Pentru curatare trebuie sa faceti urmatoarele actiuni:
1. Scoateti cartusele.
2. Scoateti cu grija printhead-ul. In general ar..continuare..

Ce este tonerul conventional pentru cartusele laser | 03-01-2012

Tonerul conventional, obtinut prin pulverizarea substantei colorante, si mai nou, prin sferidizarea sa, este solutia clasica folosita inca la majoritatea cartuselor de imprimante laser HP, Canon, Lexmark, Samsung, Xerox. El va fi inlocuit in timp cel mai probabil de tonerul chimic care ofera un consum mai redus si calitate mai..continuare..

Ce este tonerul chimic pentru cartusele laser | 03-01-2012

Cartusele de imprimante laser HP, Canon, Lexmark, Samsung si Xerox, utilizeaza in prezent un nou tip de toner, denumit toner chimic.
Tonerele chimice din cartusele laser au o eficienta de transfer ridicata, densitate de culoare mare - prezinta culori foarte bine definite, fixare foarte buna, un consum specific mic fata..continuare..

Cartuse de imprimanta laser Philips cu card | 17-11-2011

Pentru protectia impotriva reproducerii sau reumplerii, majoritatea cartuselor de imprimante laser Philips vin cu un chip sub forma unui card bancar, care se introduce separat in imprimanta, pentru a valida schimbarea cartusului. Astfel, refill-ul cartuselor este inutil deoarece imprimanta le vede goale si nu tipareste...continuare..